HEMLAGAD MAT
Maten på Helgas Ungar.
Varje måltid som serveras är hemlagad på plats varje dag. Maten är ekologisk och närproducerad så långt det är möjligt. Vi serverar endast svenskt kött och vår meny är rik på grönsaker. Förskolan arbetar aktivt med “månadens frukt eller grönsak”, där personal och barn tillsammans utforskar nya smaker och sätt att använda olika typer av frukt och grönt. Barnen serveras frukost kl. 07:30, lunch ca 11.30 och mellanmål ca 14.30. Mellan dessa måltider hålls fruktstunder och på måndagar tar barnen med sig egen frukt för utflykter i förskolans närområde.
Maten på Helgas Ungar.
Varje måltid som serveras är hemlagad på plats varje dag. Maten är ekologisk och närproducerad så långt det är möjligt. Vi serverar endast svenskt kött och vår meny är rik på grönsaker. Förskolan arbetar aktivt med “månadens frukt eller grönsak”, där personal och barn tillsammans utforskar nya smaker och sätt att använda olika typer av frukt och grönt. Barnen serveras frukost kl. 07:30, lunch ca 11.30 och mellanmål ca 14.30. Mellan dessa måltider hålls fruktstunder och på måndagar tar barnen med sig egen frukt för utflykter i förskolans närområde.